O nouă tulpină COVID, cu peste 30 de mutaţii. În ce ţară a fost identificată cea mai contagioasă variantă - Focus Prima TV

O nouă tulpină COVID, cu peste 30 de mutaţii. În ce ţară a fost identificată cea mai contagioasă variantă

Cercetătorii britanici trag un semnal de alarmă cu privire la apariţia unei noi mutaţii a bolii COVID despre care spun că ar fi una dintre cele mai evoluate şi contagioase tulpini ale virusului. Noua variantă a apărut în Botswana şi are peste 30 de mutaţii.

Până în acest moment au fost confirmate 10 cazuri de infectare cu noua tulpină, denumită B.1.1.529, dar care ar putea fi redenumită “Nu”. Specialiştii acertizează că infecţiile cu noua variantă sunt înregistrate pe teritoriul a trei state, sugerând că varianta este una care se răspândeşte rapid, scrie Daily Mail. Noua tulpină are 32 de mutaţii, iar multe dintre ele sunt rezistente la vaccin şi mult mai transmisibile. Profesorul Francois Balloux, genetician la University College London, a spus că cel mai probabil varianta a apărut ca urmare a contactului dintre virusului SARS-CoV-2 şi o altă infecţie persistentă, posibil SIDA nediagnosticat.

Total
0
Shares
Total
0
Share