O pacientă în stare critică la ATI i-a cerut unui medic să o vaccineze pe loc: „Mă vor urmări multă vreme privirea ei și neputința mea” – Focus Prima TV

O pacientă în stare critică la ATI i-a cerut unui medic să o vaccineze pe loc: „Mă vor urmări multă vreme privirea ei și neputința mea”

31 March 2020, Spain, Madrid: Medics in full protective gear attend a coronavirus patient at a temporary hospital set up at IFEMA event venue. Photo: Ricardo Rubio/Europa Press/dpa

O femeie în stare critică, aflată la terapie intensivă la Spitalul Witting din București, își pune toate speranțele în vaccin și spune că vrea să-i fie administrat serul anti-COVID, a anunțat marți seară, la Digi24, dr. Isadora Zaharescu, medic ATI la acest spital.

Medicul Isadora Zaharescu a spus că medicii continuă să muncească „din păcate, fără prea mult spor”, asta pentru că „mortalitatea rămâne extrem de ridicată în ATI, cazurile sunt grave, cu prognostic prost de multe ori”. „Suntem obosiți fizic, dar mai mult psihic”, a completat ea.

Doctorul a dezvăluit la Digi24 că luni a avut loc o întâmplare care a impresionat-o. 

„În timp ce încercam să optimizez ventilația non-invazivă la o pacientă cu morbidități – vreau să specific că era imunodeprimată de acasă, pentru că primea tratament imunosupresor și care nu s-a vaccinat – și are o formă severă de COVID, chiar critică, am întrebat-o în timp ce încercam să-i pun o mască adaptată fizionomiei ei – mă durea că nu putea respira, pentru fiecare moleculă de oxigen luptă un organism întreg – dacă a apucat să-și facă măcar prima doză. Doamna s-a uitat la mine, a pus mâna pe mâna mea, m-a oprit și s-a uitat în ochii mei și mi-a spus: «Vaccinați-mă acum!» Nu m-am simțit mai neputincioasă vreodată. Probabil că mă vor urmări multă vreme privirea doamnei și neputința mea”, a spus dr. Isadora Zaharescu.

Total
0
Shares
Total
0
Share