O pagină de jurnal şi o scrisoare a unui ofiţer SS dezvăluie ascunzătoarea a 48 de cufere cu aur furate de nazişti: „Draga mea Inge, ţi le încredinţez ţie” - Focus Prima TV

O pagină de jurnal şi o scrisoare a unui ofiţer SS dezvăluie ascunzătoarea a 48 de cufere cu aur furate de nazişti: „Draga mea Inge, ţi le încredinţez ţie”

Vânătorii de comori de la Fundaţia Podul Silezian au început săpăturile la un palat din secolul XVIII din satul polonez Minkowskie în căutarea celor 10 tone de aur furate de mâna dreaptă a lui Hitler, ofiţerul miliţiei naziste Heinrich Himmler. Acesta ar fi vrut să înfiinţeze un al Patrulea Reich.

Pontul asupra ascunzătorii comorii a fost descoperit într-un jurnal al unui ofiţer SS şi fundaţia a intrat şi în posesia unei hărţi de la moştenitorii ofiţerilor forţei paramilitare naziste, aparţinând unei loje masonice veche de 1000 de ani. Fundaţia a studiat mai multe documente, între care şi o scrisoare a unui ofiţer către o femeie care locuia la palat.   Von Stein, un ofiţer SS, i-ar fi încredinţat paza aurului iubitei sale Inge,o tânără care locuia la palat, relatează Daily Mail.   Fundaţia a început căutările pe locul unei oranjerii din curtea de 14 hectare palatului şi specialiştii vor lua pământul la mână strat cu strat.

Total
0
Shares
Total
0
Share