O româncă din Italia a pretins că e nora unui fost ministru şi a înşelat zeci de oameni. „Unuia i-a cerut 20.000 de euro şi i-a promis un milion” – Focus Prima TV

O româncă din Italia a pretins că e nora unui fost ministru şi a înşelat zeci de oameni. „Unuia i-a cerut 20.000 de euro şi i-a promis un milion”

O româncă din Italia este acuzată că ar fi înşelat zeci de oameni cărora le-a cerut bani pentru a-i investi, cu promisiunea unor câştiguri fantastice. Ca să fie mai convingătoare, ea se pretindea că este nora unui fost ministru.

Ioana Netea este acuzată de înşelătorie şi a apărut la audierile preliminare în faţa unei instanţe din Frosinione. Faptele de care este acuzată românca au fost comise în două oraşe italiene, Ceprano şi Frosinone începând cu 2019 şi până la finele anului trecut.    Italienii scriu că românca a dat dovadă de multă imaginaţie pentru a-şi păcăli victimele. Potrivit Ciociaria Oggi, de cele mai multe ori ea pretindea că este nepoata lui Giulio Tremonti, fost ministru italian al economiei şi Finanţelor, actualmente bancher şi broker de succes.   Printre primele victime ale femeii s-a numărat o familie italiană care i-a dat româncei 25.000 de euro.  Pe lângă faptul că pretindea că este rudă cu fostul ministru, Ioana Netea ştia să fie convingătoare şi persuasivă. Astfel, într-un caz ea le-a cerut victimelor 500 de euro, iar după câteva zile le-a returnat 1.000 de euro. Le-a explicat că practic a dublat suma investind-o într-o afacere de succes şi i-a convins să-i mai dea 14.000 de euro, bani pe care nu i-a mai returnat. În schimb, le-a oferit victimelor un card de credit cu pin relativ şi o scrisoare în limba engleză, pe care le-a prezentat-o ca fiind o scrisoare de garanţie din partea socrului ei, brokerul Giulio Tremonti.  

Total
0
Shares
Total
0
Share