O săptămână fără amenzi – Focus Prima TV

O săptămână fără amenzi

Nemulțumiți de înghețarea salariilor, polițiștii lansează un protest inedit. Începând de mâine, timp de o săptămână, oamenii legii nu vor mai da amezi, ci doar avertismente. Mai mult, în aceeași perioadă, polițiștii nu vor mai face verificări la domiciliul persoanelor aflate în izolare sau în carantină.

De mâine, dialogul dintre polițiști și posibilii contravenienți se va încheiea într-un singur fel. Fără amendă. Neportul centurii, vorbitul la telefon în trafic sau traversarea neregulamentară vor fi sancționate doar cu un avertisment.

Aceasta este modalitatea inedită prin care polițiștii își manifestă nemulțumirea față de înghețarea salariilor. Există însă și o problemă. Protestul lor ar putea excede cadrul legal.

Părerile șoferilor despre faptul că nu vor mai fi acordate la fel de multe amenzi sunt împărțite.

Pe lângă faptul că nu se vor mai acorda amenzi contravenționale pentru abateri minore de la codul rutier,
polițiștii spun că nu vor mai îndeplini atribuții care nu se află în fișa postului. Una dintre ele: verificarea persoanelor aflate în carantină.

Protestul polițiștilor dă o palmă grea guvernanților însă este și o lovitură pentru buget. Într-o singură săptămână, totalul amenzilor acordate de polițiști ajunge și la 10 milioane de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share