O taxă pe apă de 33 lei/MWh pentru toţi producătorii este neconcurenţială şi discriminatorie – Focus Prima TV

O taxă pe apă de 33 lei/MWh pentru toţi producătorii este neconcurenţială şi discriminatorie

Taxa pe apă de 33 lei/MWh pentru toţi producătorii este neconcurenţială şi discriminatorie, susţin reprezentanţii Organizaţiei Patronale a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România (PATRES), care cer parlamentarilor ”să nu îngroape” producătorii de energie micro-hidro.

Potrivit unui comunicat al PATRES remis luni AGERPRES, cuantumul şi mecanismul de calcul a taxei pentru apa turbinată “trebuie să ţină cont de caracteristicile tehnice ale centralelor, nu de Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al Administraţiei Apele Române”.

În opinia reprezentanţilor organizaţiei, Camera Deputaţilor trebuie să retransmită Raportul privind modificarea mecanismului de calcul şi a cuantumului privind taxa pentru apă turbinată spre reanalizare în Comisia pentru agricultură, iar la dezbateri să participe reprezentanţi ai producătorilor, precum şi reprezentanţi ai Consiliului Concurenţei.

“Pe lângă demersul la Camera Deputaţilor, PATRES va solicita iniţiatorilor amendamentelor să prezinte fundamentele economice prin care s-a stabilit acest cuantum al taxei pe apă şi, de asemenea, vom transmite o analiză a impactului amendamentelor propuse asupra industriei noastre, cu efecte pe termen mediu şi lung”, se mai spune în comunicat.

Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România “constată cu îngrijorare şi profundă dezamăgire că autorităţile nu se implică să soluţioneze problema taxării producătorilor de energie hidro”.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share