O treime dintre locuitorii din Mallorca, la limita supraviețuirii. Cozile la care oamenii așteaptă o masă caldă cresc de la zi la zi – Focus Prima TV

O treime dintre locuitorii din Mallorca, la limita supraviețuirii. Cozile la care oamenii așteaptă o masă caldă cresc de la zi la zi

Unul din opt spanioli lucrează în industria turismului, iar Insula Mallorca este ca un magnet pentru turişti. Plajele frumoase și viața de noapte binecunoscută atrag anual milioane de oameni. Pandemia a lovit însă insula în plin. Plajele sunt pustii acum și mulți localnici se plâng de sărăcie după ce și-au pierdut locurile de muncă sau chiar afacerile. Ei speră că la vară se vor întoarce măcar o parte dintre turişti, fie ei străini sau spanioli. Urmăriți un reportaj marca „Focus Europa”, un proiect Digi24 şi Deutsche Welle. Emisiunea e difuzată vinerea la ora 23:30 și în reluare sâmbăta de la ora 19:30.

În mod normal, și iernile însorite din Palma atrag mulți turiști, dar acum, pe aceste plaje sunt doar câțiva oameni. Aproape totul este diferit pe insulă în aceste zile. Disperarea crește, iar puținii turiști resimt starea generală sumbră și lipsa altor vizitatori.

Anette Schmidt: “Nu m-aș fi gândit că se va ajunge la asta. Atmofera de aici e foarte tristă”.

Din cauza numărului mare de infectări, aproape totul este închis în Insulele Baleare: baruri, restaurante și hotelurile mari. Turismul s-a oprit.

Astfel de scene fac parte acum din noul peisaj urban în Palma: oameni care așteaptă răbdători un pachet gratuit cu mâncare, de exemplu la ONG-ul Tardor.

Total
0
Shares
Total
0
Share