O treime dintre medicii de familie vor să vaccineze – Focus Prima TV

O treime dintre medicii de familie vor să vaccineze

De mâine începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie! Asta inseamna că vom avea peste 3 mii de fluxuri noi de vaccinare. Suma pe care o vor primi medicii de familie pentru fiecare persoană vaccinată, a fost mărită de la 30 la 40 de lei. Insuficient! Spun însă medicii. Banii nu ajung în totalitate în buzunarele lor, iar vaccinarea în cabinete înseamnă muncă suplimentară și alți bani cheltuiți pe echipamente. Statul nu le-a asigurat deocamdată aceste lucruri deși vaccinarea în cabinete ar trebui să înceapă pe 4 mai.

Doar 3.080 de medici de familie s-au înscris în programul pentru vaccinare în cabinetele lor. Adică o treime din totalul celor care au contract cu casa de asigurări de sănătate. Principalele motive pentru care unii evită sunt lipsa
stimulentelor financiare și orele de muncă peste program.

Totuși cei care au ales să se implice au găsit propriile motive să o facă, fără să aștepte ceva de la stat.

Deocamdată însă, deși mai sunt doar câteva zile până când ar trebui să fie vaccinați primii pacienți, nu e clar daca statul va deconta sau va aduce în cabinete materialele necesare pt vaccinare. Sigur este doar că suma primită de medicii de familie a crescut.

Părerile despre vaccinarea la medicul de familie sunt împărțite.

Cosmin este sportiv și spune că însuși medicul său de familie i-a recomandat să nu se vaccineze.

În timp ce la orașe oamenii au posibilitatea să se vaccineze atât în centre cât și în cabinetele medicilor, în zonele rurale sunt localități în care medicul de familie nu există.

Datele aparțin unui raport al Avocatului poporului. Tot acolo se arată că județele în care lipsesc cei mai mulți medici de familie sunt Alba, Caraș-Severin, Sălaj, Buzău și Hunedoara.

Total
0
Shares
Total
0
Share