Oamenii din cel mai bogat oraș al Italiei rămân fără bani și devin clienții caselor de amanet. „Vedem ceasuri Rolex și coliere Cartier” – Focus Prima TV

Oamenii din cel mai bogat oraș al Italiei rămân fără bani și devin clienții caselor de amanet. „Vedem ceasuri Rolex și coliere Cartier”

Capitala financiară și a modei din Italia, Milano este unul dintre cele mai bogate orașe din lume. Dar a fost greu lovit economic de primul val al pandemiei, iar acum se confruntă cu o creștere a sărăciei, relatează The Independent.

Aproximativ 5,5 milioane de oameni au ajuns sub pragul sărăciei în Italia, anul acesta, ridicând numărul total al celor care trăiesc în lipsuri la 14 milioane. Adică aproape unul din patru italieni.

Confruntat cu cel de-al doilea val al pandemiei, cel mai bogat oraș din Italia se străduiește să rămână pe linia de plutire, dar mulți oameni suferă de sărăcie și aici.

Roberto este unul dintre aceștia. Divorțul, fiul de 26 de ani care a rămas șomer și închiderea afacerii din cauza pandemiei i-au stors economiile și aproape l-au lăsat pe drumuri. Acum este voluntar – și beneficiar – al unei asociații care oferă mâncare oamenilor săraci. De la guvern nu primește niciun ajutor.

Total
0
Shares
Total
0
Share