Oamenii vin în sprijinul autorităților – Focus Prima TV

Oamenii vin în sprijinul autorităților

Guvernul a amanat adoptarea Ordonantei de Urgență necesară pentru infiintarea si dotarea centrelor de vaccinare precum și pentru plata personalului medical implicat. Premierul Florin Cîțu sustine că amanarea nu va afecta campania de vaccinare și că înainte dorește să vadă cât va costa această operațiune. Asta desi, peste doar două zile începe cea de a doua etapă a vaccinării, iar unii primari nu spus că nu au suficienți bani pentru a finanța dotarea centrelor.

Premierul spune că ordonanța privind finanțarea centrelor de vaccinare ar trebui să fie elaborată până vineri. Florin Cîțu a declarat însă că trebuie să fie stabilite criterii clare astfel încât costurile să nu fie supraevaluate.

Ceea ce vrea să spună premierul este că guvernul va econta cheltuielile făcute de administrațiile locale după ce acestea se vor descurca singure cu tot ce înseamnă costuri pentru centrele de vaccinare. În lipsă de alte soluții, patronii de spații au sărit în ajutorul autorităților locale. La Timișoara, patronul unui centru comercial a pus la dispoziție un spațiu care va fi dat în folosință de la jumătatea acestei luni.

Și la Cluj, mai mulți patroni au vrut să vină în ajutorul autorităților, astfel că au pus la dispoziție gratuit sălile goale pe care le au putut folosi în timpul pandemiei.

Total
0
Shares
Total
0
Share