Obiectivul de anul acesta al lui Dominic Thiem, turneul de la Roland Garros – Focus Prima TV

Obiectivul de anul acesta al lui Dominic Thiem, turneul de la Roland Garros

Tenismanul austriac Dominic Thiem, numărul 4 mondial, a motivat debutul său de sezon slab prin constrângerile şi incertitudinile generate de pandemia de Covid-19, dar a afirmat că speră să fie pregătit pentru turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, “marele obiectiv” al său de anul acesta, informează presa austriacă, citată de AFP.

După ce a câştigat în luna septembrie primul său titlu de Grand Slam la US Open, jucătorul în vârstă de 27 de ani s-a simţit “euforic” într-o primă fază, dar reluând pregătirea pentru acest sezon, el a avut impresia de “a se afunda într-o groapă”, a declarat el, luni, pentru jurnalul austriac Der Standard.

“Simt ca şi cum ar fi un vid, chiar dacă nu este dramatic”, a explicat el, afirmând că “nici măcar nu s-a uitat” la meciurile din Liga Campionilor săptămâna trecută, el fiind un fan al fotbalului, considerând spectacolul “tragic fără public”.

Thiem a precizat că nu a urmărit nici Mastersul 1.000 de la Monte Carlo, încheiat duminică, şi pentru care a declarat forfait, la fel ca şi la Miami.

După înfrângerea sa în optimile de finală la Australian Open, în faţa bulgarului Grigor Dimitrov, în februarie, în plină perioadă de izolare la Melbourne, Thiem nu a mai jucat decât trei meciuri şi a câştigat doar unul.

Deşi a evocat “mici probleme fizice” la genunchiul stâng, Thiem menţionează o oarecare scădere de moral legată de “bula” sanitară în care se află circuitul ATP săptămână după săptămână şi că se resimte de pe urma carantinelor repetate şi a arenelor fără public.

Finalist la Roland Garros în 2018 şi 2019, jucătorul austriac speră totuşi să fie “deplin competitiv” la Paris anul acesta (30 mai-13 iunie) şi să revină în circuit la turneele Masters 1.000 de la Madrid şi Roma.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share