Oficial guvernamental: Marea Britanie s-ar putea confrunta cu al treilea val de coronavirus la vară, după relaxarea restricțiilor – Focus Prima TV

Oficial guvernamental: Marea Britanie s-ar putea confrunta cu al treilea val de coronavirus la vară, după relaxarea restricțiilor

Marea Britanie se va confrunta probabil la vară cu un nou val de infectări cu coronavirus, după ce restricțiile au fost relaxate, avertizează un oficial guvernamental, potrivit BBC.

Profesorul Adam Finn, membru al Comitetului pentru Vaccinare și Imunizare, afirmă că modelările făcute indică o creștere a infectărilor, în condițiile în care mulți dintre adulți nu sunt încă imunizați.

El spune că Marea Britanie este încă “vulnerabilă” și că datele pentru relaxarea restricțiilor ar putea avea nevoie să fie ajustate. 

“Modelările pe care le-am văzut indică în mod clar către o creștere a numărului de cazuri la vară, pe măsură ce restricțiile vor fi relaxate, deoarece există încă mulți adulți care anu au fost imunizați”, a declarat Adam Finn. 

Pe de altă parte, prim-ministrul Boris Johnson a declarat că nu există nimic în datele disponibile care să împiedice următorul pas în strategia de relaxare a restricțiilor, așa cum a fost ea plănuită.

Total
0
Shares
Total
0
Share