Omagii unicului prinț - Focus Prima TV

Omagii unicului prinț

Cu doar câteva zile rămase până la înmormântarea prințului Philip, membrii familiei regale se pregătesc pentru ceremonia care va avea loc sâmbătă. Aceasta va fi organizată într-un cadru restrâns. Doar 30 de persoane vor putea să aducă un ultim omagiu celui care a fost cel mai longeviv prinţ consort al Marii Britanii. Mulţi dintre apropiaţii Familiei Regale și-au exprimat durerea prin mesaje postate pe rețelele de socializare.

Nepoții prinţului Phillip, William și Harry, nu au făcut declaraţii publice în această perioadă. S-au limitat la câteva scurte mesaje pe reţele sociale.

”Meghan, Archie și eu (la fel ca și viitorul tău stră-strănepot, îți vom păstra mereu un loc special în inimile noastre.” a spus prințul Harry, care, a revenit în Marea Britanie pentru prima oară de când a renunțat la îndatoririle regale și s-a mutat în SUA, alături de soția lui, actrița Meghan Markle .

Fratele mai mic al prinţului Charles, Andrew a declarat că ”simte că s-a pierdut bunicul unei națiuni”.

Fratele mai mic al prinţului Charles, Andrew a declarat că ” simte că s-a pierdut bunicul unei națiuni”.

Prințul Philip s-a născut în Corfu, pe 10 iunie 1921. În 1939 intra în marina regală britanică. A renunțat la religia ortodoxă pentru a se putea căsători cu cea care i-a fost soție pentru ai mult de 70 de ani, viitoarea regină elisabeta a II a a Marii Britanii. În decursul vieții, a fost bunic de 8 ori și străbunic de 10. Pe 2 august 2017 s-a retras din viaţa publică.

La înmormântarea de sâmbătă, 17 Aprilie, vor participa doar 30 de membri ai familiei regale. Singura prezenţă din afara casei Windsor va fi secretarul privat al prinţului Phillip.

Total
0
Shares
Total
0
Share