OMS-al doilea an ar putea fi mai dur – Focus Prima TV

OMS-al doilea an ar putea fi mai dur

Românii care vor să meargă în Austria sunt nevoiți să respecte o nouă procedură, din cauza carantinei. Trebuie să se înscrie online, pe un formular aflat pe site-ul guvernului de la Viena. În Europa și în lume continuă campania de vaccinare, printre cei imunizați fiind și Papa Francisc. În Wuhan a ajuns echipa
de inpectori ai OMS care anchetează proveniența noului coronavirus.

În cele 36 de zile de când a început campania, în cele 46 de țări care au trecut la imunizare au fost administrate 28 de milioane de doze de vaccin, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății. Însă și numărul deceselor este la pragul de 2 milioane, cu cele mai multe victime în Statele Unite, Brazilia
și India.

În Statele Unite, un doctor ginecolog de 56 de ani din Florida a murit la 16 zile după ce a fost vaccinat cu serul de la Pfizer. Cauza decesului a fost o hemoragie cerebrală, iar compania medicală a anunțat că investighează cazul, deși a subliniat că nu vede o legătură între vaccin și moartea barbatului. La Anaheim, în California, primul parc Disney din lume a fost transformat în centru de vaccinare, la 10 luni după ce acest loc de distracții a fost închis.

În Spania s-a intrat în a treia carantină de la începutul pandemiei, după ce s-a înregistrat un număr record de infectări într-o zi, 39 de mii de persoane. În Marea Britanie, șeful guvernului cere organizarea unui
program non stop de vaccinare, cum se procedează în Israel Specialiștii belgieni lucrează la un vaccin care, susțin ei, ar oferi imunitate pe viață, cu o singură doză administrată. Potrivit presei de la Bruxelles, acest vaccin ar putea fi disponibil pe piata abia anul viitor.

Și Bulgaria a început imunizarea cu vaccinul de la Moderna. Primii care au primit serul au fost angajații unei maternități din Sofia. Prima tranșă a fost de 2400 de doze, iar cea de a doua, de 4000 de doze este așteptată la finele lunii.

China a anunțat primul deces din Cauza Covid 19 din ultimele 8 luni și, de asemenea, un număr record de
infectări: în 24 de ore, 138. Cea mai mare cifră din luna artie a anului trecut și până acum.

La Wuhan au ajuns inspectorii Organizației Mondiale a Sănătății. Echipa trebuia să fie formată din 15 persoane dar doi inspectori au fost testați pozitiv înainte de decolare.

Inspectorii vor sta aproximativ o lună în China, inclusiv cele 14 zile de carantină obligatorie. Statele Unite au acuzat China că a ascuns adevărata proporție a pandemiei care a izbucnit din orașul Wuhan și au cerut această anchetă a OMS.

Total
0
Shares
Total
0
Share