OMS avertizează asupra excesului de pesimism privind vaccinul Astra Zeneca: Este mult prea devreme să îl respingem – Focus Prima TV

OMS avertizează asupra excesului de pesimism privind vaccinul Astra Zeneca: Este mult prea devreme să îl respingem

Mai mulţi oficiali ai OMS şi ai sistemului Covax au tras un semnal de alarmă față de excesul de pesimism cu privire la vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca. Potrivit acestora, priorităţile momentului sunt limitarea spitalizărilor şi salvarea de vieţi și este prea devreme ca vaccinul să fie respins, transmite AFP.

“Este mult prea devreme ca acest vaccin să fie respins. Vaccinul AstraZeneca este o parte importantă a răspunsului global la actuala pandemie. Este absolut crucial să folosim cât mai eficient posibil instrumentele pe care le avem”, a declarat Richard Hatchett, care conduce CEPI, ramura de cercetare a mecanismului Covax înfiinţată de OMS pentru a încerca să garanteze o distribuţie echitabilă a vaccinurilor anti-Covid.

Vaccinul AstraZeneca a întâmpinat obstacole în ultimele săptămâni, eficacitatea acestuia fiind pusă la îndoială pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.

Duminică, Africa de Sud a ridicat posibilitatea unei eficacităţi “limitate” a acestui vaccin în cazul variantei sud-africane a virusului, considerată a fi mai contagioasă şi responsabilă în mare măsură pentru al doilea val de infectare din această ţară.

Total
0
Shares
Total
0
Share