Operații reușite cu ajutorul robotului – Focus Prima TV

Operații reușite cu ajutorul robotului

Încet, dar sigur, România se aliniază standardelor moderne de îngrijire care există în restul țărilor UE. Operațiile realizate cu ajutorul roboților nu mai au secrete pentru mulți dintre specialiștii noștri. Un bun exemplu în acest sens este Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Medicii de aici au mai bifat o operație de succes, realizată cu ajutorul robotului MAZOR X. Pacientul, un bărbat de 44 de ani, a fost salvat de această tehnologie de ultimă generație, după ce a fost grav rănit întrun accident rutier. Unitatea medicală este singura din țara care folosește acest mecanism și s-au efectuat aici, până acum, 20 de operații în total.

Robotul MAZOR X se află la Spitalul de Neurochirurgie din Iași și reprezintă cel mai performant sistem folosit pentru chirurgia spinală. Unitatea medicală este singura din țară care deține o astfel de tehnologie de ultimă generație, și a doua din Europa. Marele avantaj este că a doua zi pacientul se poate da jos din pat și poate pleca acasă, spun medicii.

După fiecare utilizare, cadrele medicale învață tot mai multe despre eficiența robotului MAZOR X. Operațiile sunt minim invazive, susțin specialiștii, iar timpul de spitalizare se reduce semnificativ.

Din 2019 și până în prezent, 20 de persoane au beneficiat de operații cu ajutorul acestui robot unic, 14, doar anul trecut.

Total
0
Shares
Total
0
Share