Operațiunea mită la minister - Focus Prima TV

Operațiunea mită la minister

DNA a descins la Ministerul Agriculturii. Vizat a fost un funcționar al instituției pe care procurorii îl acuză că ar fi luat mită. De 36 de ori. Sumele pretinse pentru aprobarea de fonduri europene se ridică la 67 de mii de lei. Angajatul ministerului a fost pus sub control judiciar timp de 60 de zile.

Livia Ciobanu este șef de serviciu în cadrul Direcției Generale Buget Finanțe și Fonduri Europene din cadrul Ministerului Agriculturii. Conform procurorilor, în perioada ianuarie 2018 – februarie 2021 ar fi pretins mită în zeci de rânduri. În schimbul banilor a alocat preferențial fonduri europene unei direcții agricole județene.

În patru ani, femeia ar fi primit foloase necuvenite care se ridică la 67 de mii de lei. Suma a primit-o numerar și apoi a virat-o într-un cont care aparținea unei rude. Ca să nu trezească suspiciuni, a cerut ca mita să-i fie dată în mai multe tranșe. În luna ianuarie a anului 2018 a încasat 15 mii de lei, apoi între 1.500 și 3.000 de lei lunar.

Dacă funcționara din minister încalcă măsura controlului judiciar, magistrații pot dispune arestul la domiciliu sau chiar arestul preventiv.

Total
0
Shares
Total
0
Share