Ora pământului, marcată în lume - Focus Prima TV

Ora pământului, marcată în lume

Ora Pământului a fost sărbătorită ieri în toată lumea. Evenimentul a fost marcat și la București, unde a fost oprit
iluminatul exterior la Palatul Cotroceni, Palatul Parlamentului dar și la câteva ministere, printre care cel al Transporturilor și al Apărării Naționale. Astfel de momente au loc în lume din 2007, când monumente sau clădiri celebre se scufundă timp de o oră în intuneric, ca un semnal de alarmă pentru amenințările provocate de om la adresa planetei noastre.

Parisul, orașul luminilor, a trecut timp de o oră, în întuneric aproape total. Celebrul Turn Eiffel, care domină capitala Franței, și-a stins milioanele de becuri, și au rămas aprinse doar luminile de siguranță și cele stradale de la baza edificiului de metal. Doar Luna plină a mai luminat dintre nori turnul înalt de peste 300 de metri.

Porta Brandenburg, monumentul simbol al Berlinului, a intrat în întuneric de Ora Pământului, iar luminile au fost stinse, simbolic, de un actor costumat în urs Panda. Astfel, autoritățile germane au tras un dublu avertisment față de pericolul în care se află Terra din cauza distrugerilor produse chiar de oameni, distrugeri care amenință și habitatul unor animale îndrăgite. La Moscova, becurile s-au stins la Kremlin și în toată Piața Roșie, spre entuziasmul puținilor curioși.

Și celebra Acropole a Atenei s-a întunecat, treptat, timp de o oră. Colina care domină capitala Greciei, cu tot cu
Parthenonul și celelalte temple dedicate zeilor Olimpului, a rămas în beznă.

Luminile s-au stins și în Portul din Sydney, locul de unde a început, în 2007, acest eveniment de conștientizare a nevoii de protecție a Pământului. La fel s-a întâmplat și în Auckland, Noua Zeelandă, sau în Singapore.
Și în Asia a fost marcat acest moment pentru salvarea pământului. În capitala Taiwanului au fost stinse luminile
celebrului turn Taipei 101. Momentul a fost marcat de un spectacol susținut de mai mulți artiști.

Multe orașe din China au stins luminile de ora Pământuli, de la Shanghai până la Beijing, unde celebrul Oraș Interzis din centrul capitalei s-a cufundat în beznă. Anul acesta, evenimentul a fost marcat în aproape 7 mii de orașe din 180 de țări și teritorii.

Total
0
Shares
Total
0
Share