Oraș perfect pentru gaming, dar fără legislație – Focus Prima TV

Oraș perfect pentru gaming, dar fără legislație

București e al 3-lea cel mai potrivit oraș din lume în care să fi gamer. Asta spune un studiu din domeniul performanței internetului, iar principalele motive sunt legate de viteza bună a internetului și de costurile mici ale nivelului de trai de aici. Paradoxal însă, în România nu există meseria de gamer pentru că nu avem o lege clară pentru asta. Astfel, cei pasionați ajung să improvizeze pentru a putea trăi din pasiunea care în alte țări este un job full time,remunerat consistent.

Așa începe o zi din viața unui pasionat de gaming care încă nu poate spune că aceasta este meseria lui. Deși și-ar dori. Lucian se ocupă împreună cu Teodora de emisiuni live online pe rețelele sociale. Acolo, urmăritorii îi văd în timp real cum joacă, dar combină partea de gaming cu cea de entertaining.

Au câteva zeci de mii de urmăritori, asta deși în viața de zi cu zi au alte meserii. Așa că gamingul este încă la nivel de hobby chiar dacă, împreună cu transmisiunile facute pe rețelele de socializare, implică la fel de multă muncă precum un job obișnuit.

Alexandru Rădulescu, sau Andu cum este cunoscut în lumea jocurilor video, s-a apropiat de gaming jucând fotbal. S-a accidentat, așa că acum joacă doar din fața ecranelor. Anul trecut a câștigat o competiție virtuală de fotba. Cu toate astea, munca nu îi poate fi remunerată. Așa că îmbină fotbalul cu streaming ul online.

Industria de gaming se împarte în mai multe caregorii. Astfel că cei pasionați pot intra în lumea jocurilor video și altfel. Creează conținut.

Potrivit unui studiu, în România sunt aproximativ 8 milioane de oameni care accesează jocuri video cel puțin o dată pe lună. Cei mai mulți o fac de pe telefonul mobil, iar, deși pare greu de crezut, femeile o fac într-o măsură mai mare decât bărbații. 75% dintre cei care se joacă o fac pentru a se relaxa după o zi grea.

Total
0
Shares
Total
0
Share