Oraşele mari ar putea „înghiţi” comunele limitrofe prin „unificare voluntară”. Boc despre avantajele proiectului: „1.100 de primării nu pot plăti salariile angajaţilor” - Focus Prima TV

Oraşele mari ar putea „înghiţi” comunele limitrofe prin „unificare voluntară”. Boc despre avantajele proiectului: „1.100 de primării nu pot plăti salariile angajaţilor”

Asociaţia Municipiilor din România (AMR), prezidată de Emil Boc, a schiţat un proiect de lege vizând „unificarea voluntară” a municipiilor cu unităţile administrativ teritoriale limitrofe. Primarul Clujului a explicat care ar fi avantajele comunelor.

„Unificarea administrativă voluntară” a fost subiectul cel mai important de pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a Asociaţiei Municipiilor din România. Potrivit documentului consultat de HotNews.ro cu privire la propunerea AMR, primarii localităţilor desfiinţate devin automat viceprimari ai noii entităţi la cârma căreia va fi primarul localităţii cu rangul mai mare. De asemenea, noul consiliu local va fi format până la finalul mandatului dintr-un număr de consilieri egal cu suma numărului de consilieri locali aleşi. Următorul pas este punerea în practică a unificării, care porneşte de la un referendum local. Comunele sau oraşele care s-au unit cu municipiul pot devenit sectoare ale acestuia, care vor primi atribuţii prin intemediul unei legi de reorganizare. 

Total
0
Shares
Total
0
Share