Oraşul australian Brisbane a intrat pentru trei zile în lockdown – Focus Prima TV

Oraşul australian Brisbane a intrat pentru trei zile în lockdown

Un lockdown ce vizează peste două milioane de persoane a fost decretat luni în Brisbane, pe o durată de trei zile, după depistarea unor cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus în acest al treilea oraş ca mărime din Australia, informează AFP.

Acesta este al doilea lockdown pe termen scurt decretat în Brisbane şi împrejurimile lui în acest an, după contaminarea a cel puţin şapte persoane, cea mai mare creştere a numărului de cazuri înregistrată în Australia în ultimele săptămâni.

“Este vorba de varianta britanică, ea este foarte contagioasă. Trebuie să facem aceasta acum pentru a evita o carantină mai lungă”, a declarat premierul statului Queensland, Annastacia Palaszczuk.

Şcolile, restaurantele şi barurile din Brisbane vor fi închise luni începând de la orele 17:00, însă locuitorii vor fi cu toate acestea autorizaţi să iasă din locuinţe pentru a se deplasa la locul de muncă în sectoare ale economiei considerate esenţiale, pentru a cumpăra produse alimentare, a face exerciţii fizice sau a se îngriji. De asemenea, portul măştii devine obligatoriu în tot statul Queensland.

Numărul de zboruri internaţionale ce sosesc în acest stat australian va fi de asemenea redus la jumătate pentru a diminua presiunea asupra spitalelor unde sunt internaţi pacienţi din Papua Noua Guinee.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share