Orașul pustiu care caută locuitori - Focus Prima TV

Orașul pustiu care caută locuitori

După casele de un euro și nunțile gratuite, Italia pare să mai aibă un as în mânecă pentru a atrage noi rezidenti și potențiali investitori. Un alt oraș italian a decis să aloce fonduri și să îi plătească pe cei care vor să se mute acolo. 30.000 de euro va primi fiecare persoană, plus bonusuri și ajutoare pentru inițiative private.

Orașul în cauză este Presicce, cu aproximativ 10.000 de locuitori situată în apropiere de Lecce, în Puglia, la doar 15 kilometri de mare. Potrivit autorităților locale, viitorii proprietari care vor veni și se vor stabili ar urma să primească 30.000 de euro si li se va propune cumpărarea caselor abandonate pentru modica sumă de 25.000 de dolari.

Aceasta repopulare este o necesitate pentru municipalitate, care își vede populația scăzând de la an la an. Rata natalității este, de asemenea, în scădere, iar în centrul localității sunt multe case goale, construite înainte de 1991 care își așteaptă noi proprietari.

Oferta este în derulare și va fi implementată în următoarele săptămâni. „Finanțarea totală este împărțită în două părți. O parte pentru achiziționarea unei case vechi din centrul orașului, iar cealaltă pentru modernizarea acesteia”. Aceste fonduri sunt disponibile datorită fuziunii cu localitatea Acquarica del Capo în 2019.

Total
0
Shares
Total
0
Share