Oraşul unde un metru cub de apă e mai scump decât benzina. „E bătaie de joc faţă de omul de rând, legea e pentru ei” - Focus Prima TV

Oraşul unde un metru cub de apă e mai scump decât benzina. „E bătaie de joc faţă de omul de rând, legea e pentru ei”

România este printre ţările europene cu o densitatea mare a reţelei hidrografice, însă acest lucru nu pare să se reflecte în preţul apei. Mai mult, în unele localităţi preţul apei este ridicol de mare, astfel că un metru cub poate depăşi lejer preţul benzinei.

Facturile de apă şe dau mari bătăi de cap turdenilor, în condiţiile în care prin Turda trece şi râul Arieş şi alte pârâuri, iar în apropierea oraşului se află mai multe lacuri. Preţul plătit pe metru cub de apă de 5,94 lei – exclusiv TVA, aşa cum apare pe pagina oficială de internet a Companiei de Apă Arieş. Mai scump decât se vinde litrul de benzină la pompe. Şi ca şi cum nu ar fi de ajuns, locuitorii din Turda şi Câmpia Turzii plătesc 5,31 lei pe metru cub şi pentru apa din canalizare-epurare.  Apa este aproape la fel de scumpă şi în Vaslui, unde oamenii plătesc 5,80 lei pentru un metru cub de apă. Un alt paradox îl reprezintă Galaţiul, oraş aflat chiar pe malul Dunării, dar unde preţul apei este de asemenea imens, 5.46 lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share