Orban a fost exclus, prin vot, din PNL: Iohannis este vinovatul pincipal - Focus Prima TV

Orban a fost exclus, prin vot, din PNL: Iohannis este vinovatul pincipal

NQUAM PHOTOS / Virgil Simonescu

Liberalii și-au dat afară fostul președinte. Biroul Executiv al PNL a votat excluderea lui Ludovic Orban din partid. Cel care a propus excluderea a fost Dan Vilceanu, ministrul interimar al Finanțelor. Sunt victima unei găști demolatoare, acuză Orban, care spune că nici președintele Iohannis nu este străin de cele întâmplate.

Avertizat de Florin Cîțu că va fi exclus din PNL, liberalii au făcut deja primul pas ca să scape de Ludovic Orban. Au votat în ședința Biroului Executiv propunerea ca fostul lider PNL să fie exclus din partid. 31 din cei 35 de membri
au au fost de acord cu îndepărtarea sa.

Dan Vîlceanu a propus excluderea în ședința PNL. Îl acuză pe Orban că a încălcat etica și statutul partidului. Iar Florin Roman l-a acuzat chiar că a avut o înțelegere cu PSD să ajungă premier.

Conducerea partidului ar trebui să demisioneze, a mai declarat Orban în ședința liberalilor. Marele vinovat pentru
dezastrul de pe scena politică românească ar fi însă Klaus Iohannis.

Urmează acum ca membrii Consiliului Național al partidului să ia decizia finală. Orban demisionase oricum din grupul parlamentar al PNL la puțin timp după ce Cîțu a preluat conducerea partidului. Tot astăzi, surse politice au lansat informația potrivit căreia PMP, partidul înființat de Traian Băsescu, ar urma să fuzioneze prin absorbție cu PNL. Același lucru ar urma să se întâmple și cu formațiounea politică Pro România. Care va fi înghițită de PSD.

Total
0
Shares
Total
0
Share