Orban: În ultimele trei zile au fost zile libere, s-au făcut mai puţine teste, de aceea procentul de pozitivare este mai mare/ Ce spune premierul despre slujbele de Crăciun – Focus Prima TV

Orban: În ultimele trei zile au fost zile libere, s-au făcut mai puţine teste, de aceea procentul de pozitivare este mai mare/ Ce spune premierul despre slujbele de Crăciun

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că în ultimele zile s-au făcut mai puţine teste întrucât au fost zile libere, fiind testate mai mult persoanele din definiţiile de caz şi cele cu simptome, de aceea şi procentul de pozitivare a fost mai mare. Orban a precizat că se va vedea în zilele următoare care este trendul, însă în ultima săptămână numărul de cazuri a scăzut cu peste 2.000 şi a crescut numărul persoanelor vindecate. Întrebat despre slujbele de Crăciun, premierul a precizat că în România, cu respectarea normelor, acestea pot avea loc. au loc şi în această perioadă.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, joi, despre desfăşurarea slujbelor de Crăciun în România şi a afirmat că, dacă se respectă normele sanitare, acestea pot avea loc: ”Ştii foarte bine că slujbele în România se pot desfăşura, respectând măsurile de protecţie sanitară (…) slujbele se desfăşoară. Singul lucru la care ne gândim este să convingem cât mai mulţi români să respecte măsurile de protecţie sanitară, astfel încât să reducem cât mai mult numărul persoanelor care se infectează”.  Premierul a precizat că în ultima perioadă numărul de cazuri noi este în scădere, la fel şi rata de pozitivare.

Orban a afirmat că numărul persoanelor care se vindecă de coronavirus a început să fie mai mare decât al celor care se infectează în mai multe zile. 

Total
0
Shares
Total
0
Share