ORDIN MADR: Condiții pentru subvențiile APIA pentru cresătorii de vaci de lapte – Focus Prima TV

ORDIN MADR: Condiții pentru subvențiile APIA pentru cresătorii de vaci de lapte

Pragul de 250 de capete pentru plata Sprijinului Cuplat Zootehnic (SCZ) la vacile de lapte rămâne în vigoare! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a republicat Ordinul de ministru privind aprobarea criteriilor de eligibilitate, condiţiilor specifice şi a modului de implementare a schemelor de plăți, după ce acesta a fost retras în recent, în urma plângerilor fermierilor.

Astfel, noul proiect vine cu următoarele precizări privind SCZ pentru vacile de lapte:

SCZ pentru vacile de lapte, prevăzut la art. 72 lit. e), se solicită de către fermierii activi pentru un efectiv cuprins între 10 și 250 de capete vaci de lapte, inclusiv, pe beneficiar, cu excepţia celor din UAT-urile din zona montană definită în anexa 8.2 «Lista zonelor eligibile M10, M11, M13» a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală pentru perioada 2014-2020, pentru care se solicită SCZ pentru un efectiv cuprins între 5 și 250 de capete vaci de lapte, inclusiv, pe beneficiar, care nu au beneficiat de schema prevăzută la art. 79, în anii anteriori, pe beneficiar, în exploataţii cu cod ANSVSA, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

a) solicită SCZ pentru un efectiv de minimum 5 capete vaci de lapte sau minimum 10 capete vaci de lapte, în funcție de zonă, și maximum 250 de capete vaci de lapte care nu au beneficiat de schema prevăzută la art. 79, în anii anteriori, pe beneficiar, în exploataţii cu cod ANSVSA;

Total
0
Shares
Total
0
Share