Ore tensionate în SUA înainte de validarea lui Biden. Garda Națională a fost chemată la Washington pentru protestul trumpiștilor - Focus Prima TV

Ore tensionate în SUA înainte de validarea lui Biden. Garda Națională a fost chemată la Washington pentru protestul trumpiștilor

Washington DC, capitala federală a Statelor Unite, a mobilizat Garda Națională pentru a îi asista pe polițiști dacă va fi nevoie în timpul protestelor plănuite de susținătorii lui Donald Trump înainte și în timpul procedurii de validare în Congres a victoriei lui Joe Biden, în data de 6 ianuarie, scrie The Guardian.

Autoritățile locale din DC se tem de posibile violențe care ar putea fi provocate de grupurile de extremă-dreapta susținătoare ale lui Trump care au anunțat că vor fi prezente în oraș în data de 6 ianuarie.

Mai mult, președintele în exercițiu, a alimentat constant starea de tensiune, chemându-și susținătorii să vină în capitala federală la protest pe 6 ianuarie și amăgindu-i cu ideea că votul ar mai putea fi răsturnat în Congres.

Protestele sunt programate să înceapă la orele la care noul Congres al Statelor Unite va începe procedura de validare a rezultatului alegerilor prezidențiale, câștigate de Joe Biden cu un scor de 306 la 232 în Colegiul Electoral.

Total
0
Shares
Total
0
Share