Orice aeronavă poate ateriza acum în România, indiferent de mărimea sa. Pistă modernizată după mai bine de două decenii – Focus Prima TV

Orice aeronavă poate ateriza acum în România, indiferent de mărimea sa. Pistă modernizată după mai bine de două decenii

Cinci luni au durat lucrările de modernizare a pistei 2 a Aeroportului Otopeni. Este prima mare lucrare la pistă efectuată din 1997 încoace. Modernizarea a costat 127 de milioane de lei, iar acum, la Otopeni, poate ateriza orice aeronavă, indiferent de mărimea sa. Cu toate acestea, ministrul transporturilor nu este deloc mulțumit de cum arată principala poartă aeriană a țării. Până la construcția unui nou terminal, Cătălin Drulă vrea ca actuala aerogară să capete o față nouă. Lucrările de renovare ar putea începe, cu puțin noroc, chiar anul acesta.

Modernizarea aeroportului Otopeni a început anul trecut cu pista 2, iar lucrările începute la finalul verii s-au terminat recent. Reparațiile au vizat inclusiv lucrări la dalele de beton de sub asfalt și s-a modernizat 100% sistemul de balizaj care ghidează avioanele la decolare și la aterizare. Pista are o lungime totală de 3,5 kilometri și o lățime de 60 de metri. 

Inaugurarea pistei modernizate s-a făcut vineri în prezența ministrului transporturilor. Cătălin Drulă s-a arătat nemulțumit de cum arată în prezent aeroportul și i-a trasat câteva sarcini noului șef de la aeroport, numit în funcție la finalul lunii trecute.

Total
0
Shares
Total
0
Share