Ororile de lângă Cernihiv. 130 de oameni ținuți ostatici într-un subsol de 65 de mp, printre cadavre: Am stat așa 25 de zile (BBC) - Focus Prima TV

Ororile de lângă Cernihiv. 130 de oameni ținuți ostatici într-un subsol de 65 de mp, printre cadavre: Am stat așa 25 de zile (BBC)

Profimedia

Timp de 25 de zile, 130 de oameni din Iahidne, la margine de Cernihiv, au fost ținuți ostatici în subsolul școlii, unde au stat înghesuiți într-o cameră de 65 de metri pătrați. Au stat în picioare zi și noapte, tineri și bătrâni, fără posibilitatea de a respira aer curat, în timp ce de afară se auzeaau continuu explozii și bombardamente. Unii dintre ucraineni nu au mai rezistat torturii, așa că cei rămași în viață au fost nevoiți să trăiască printre cei decedați, deoarece soldații ruși nu permiteau ca aceste cadavre să fie scoase afară.

Pe peretele alb și umed al subsolului școlii din Iahidne este desenat cu creion roșu un calendar marcând perioada 5 martie – 2 aprilie, când oamenii din această localitate au trăit traume inimaginabile, scrie BBC.

Iahidne este situat la 140 kilometri nord-vest de Kiev, la marginea orașului Cernihiv, care este aproape de granițele cu Belarus și Rusia. Localitatea a fost ocupată de soldați ruși timp de aproape o lună. Când au intrat în oraș, rușii au amenințat cu arma bărbați, femei și copii, pe care i-au scos din casele lor și i-au ținut captivi în subsolul școlii din localitate timp de patru săptămâni. În jur de 130 de persoane au stat ghemuite într-o cameră de aproximativ 65 de metri pătrați.

Total
0
Shares
Total
0
Share