Ouă, miel şi flori, pe mesele românilor

Ouă, miel şi flori, pe mesele românilor

Nu doar bucatele tradiţionale au umplut masa de Paşte a românilor. Pentru un aspect plăcut al acesteia, oamenii au ales să folosească aranjamente speciale din flori aduse din toate colţurile lumii, aşezate în decoruri tematice, cu ouă, iepuraşi sau pui de găină. Cu preţuri de la 80 la 400 de lei, în funcţie de complexitate şi de florile folosite, aranjamentele au înfrumuseţat masa Pascală.

La Iaşi, buchetele şi aranjamentele care au împodobit masa de Paşte au fost realizate, în special, din lalele şi liliac,
combinate cu alte flori pentru a crea o ambianţă cât mai plăcută.

Create din flori proaspete şi divers colorate, aranjamentele au arătat măiestria florarului.

Sute de astfel de aranjamente s-au vândut ca pâinea calda zilele acestea la Braşov. Nici buchetele cu flori de sezon nu au lipsit din florării.

Aranjamentele florale nu au lipsit nici de pe mesele banatenilor. Culorile folosite cel mai des au fost alb, galben si
verde. De altfel, albul, reprezinta culoarea sarbatorii pascale. Iar galbenul freziilor a adus nu doar culoare ci si parfum.

La Timişoara, la realizarea aranjamentelor florale s-au folosit şi accesorii specifice Paştelui.

Nu doar aranjamentele pentru masa de Paşte s-au vândut foarte bine la Timişoara, ci şi plantele ornamentale şi
buchetele cu flori de primăvară.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt