Pacient transferat de la Spitalul din Roman la Iaşi, fără degetul amputat. Asistenta de pe ambulanţă a uitat să ia recipientul – Focus Prima TV

Pacient transferat de la Spitalul din Roman la Iaşi, fără degetul amputat. Asistenta de pe ambulanţă a uitat să ia recipientul

Un pacient a fost transferat de la Spital din Roman la Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iaşi fără degetul amputat, după ce asistenta de pe ambulanţă a uitat să ia şi recipientul cu gheaţă în care se afla inelarul. Bărbatul de 54 de ani își pierduse degetul în urma unui accident de muncă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Roman, Andreea Trifan, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că medicul din Unitatea de Primiri Urgenţe i-a pus în vedere asistentei de pe ambulanţă, la predarea pacientului, că degetul amputat se află în acel recipient, dar aceasta a omis să îl ia.

“Pacientul a ajuns la Centrul de Primiri Urgenţe la ora 8,25. În urma unui accident de muncă, prezenta plagă palmară stânga cu secţionarea degetului inelar şi secţiune de tendon prin tăiere. A fost examinat radiologic. Între timp, medicul urgentist a solicitat transferul pacientului la Spitalul ‘Sfântul Spiridon’ Iaşi, pentru Secţia Chirurgie plastică. La 9,10 s-a primit avizul de transfer. La 9,15, 9,30, 9,45, medicul urgentist romaşcan a apelat telefonic Serviciul Judeţean de Ambulanţă deoarece maşina întârzia să ajungă. La ora 9,50, pacientul este preluat pentru transfer. Asistenta de pe ambulanţă, deşi a fost informată de medicul urgentist că degetul este în recipientul cu gheaţă, a omis să îl preia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Roman, potrivit sursei citate.

Total
0
Shares
Total
0
Share