Pacientă uitată în frig – Focus Prima TV

Pacientă uitată în frig

Un nou caz uluitor în România. O bătrână de 88 de ani din județul Gorj a fost externată din spital fără ca rudele sale să fie anuţate. Un taximetrist, aflat în ziua sa liberă, a zărit-o zgribulită de frig, fără telefon mobil şi lipsită de ajutor şi s-a oferit să o ducă acasă. Bătrâna venise la spital după ce alunecase în curtea casei şi credea că şi-a fracturat braţul. Medicii au considerat că nu trebuie internată și i-au spus că poate pleca acasă.

Speranța Ștefănuță a ajuns cu ambulanța duminică dimineaţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu după ce a alunecat şi s-a lovit la o mână. Medicii care au consulat-o i-au spus că nu e nimic grav și că
poate pleca acasă.

Bătrâna a rămas în curtea spitalului, ore în șir. Nu știa cum să se întoarcă acasă sau cum să ia legătura cu rudele sale. Era dezorientată, tremura de frig și se plimba dintr-o parte în alta a spitalului.

Bunica a fost găsită înghețată pe o bancă din fața spitalului de un taximetrist. Femeia cerea informaţii despre cum să ajungă acasă, în comuna Roşia de Amaradia. Cosmin, şofer de taxi, a fost singurul care a sărit sa-i ofere o mână de ajutor. Tânărul era în ziua sa liberă și s-a oferit s-o ducă acasă, fără să-i ceară niciun ban.

Fiul bătrânei este revoltat de cele întâmplate pentru că, susţine el, i-a dat numărul de telefon asistentei de pe ambulanță și așteapta să fie anunțat când mama sa urma să fie externată.

Total
0
Shares
Total
0
Share