Pacienți mulți, paturi ATI puține – Focus Prima TV

Pacienți mulți, paturi ATI puține

Situație din ce în ce mai gravă în spitalele din țară. Numărul celor infectați cu Covid este în creștere, în timp ce numărul paturilor de la Terapie Intensivă sunt tot mai puține. Și consumul de oxigen se apropie de limită în unele spitale. La Craiova și la Iași medicii sunt îngrijorați că nu vor mai avea unde să interneze bolnavii cu forme grave. La Craiova medicii sunt în situația în care nu mai pot opera decât urgențele!

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova a ajuns într-o situaţie fără precedent. Nu mai sunt locuri libere la Terapie
Intensivă. Toate paturile sunt ocupate, iar consumul de oxigen este la limită. Mai mult, presiunea de oxigen a scăzut și se mai pot opera doar urgențele. Numărul de pacienţi ventilaţi mecanic nu a fost nicicând atât de mare.

Medicii sunt coplesiti de numărul de pacienţi aflaţi în stare gravă. La spitalul județean de Urgență din Craiova ajung toate cazurile grave din Regiunea Oltenia.

Nici în izolatorul de la UPU nu mai sunt locuri libere. Sunt internați 21 de pacienți, 18 fiind conectați la oxigen.

În spitalele ieșene situația este la fel de îngrijorătoare. Numărul pacienților infectați cu Covid 19, care au forme
grave, cu necesar de oxigen, a crescut foarte mult. Locurile la Terapie Intensivă sunt ocupate imediat, iar medicii caută soluții pentru a-i putea trata pe toți cei care sunt internați.

Pentru a face față noilor pacienți, în curtea Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a fost dusă o Unitate Mobilă de la
Botoșani, iar pregătirile pentru preluarea acestora sunt pe ultima sută de metri. 12 persoane vor putea fi tratate acolo spun medicii ieșeni și astfel cei de la Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul Sfântul Spiridon vor reuși mai ușor să trataze pacienții rămași acolo.

Medicii ieșeni spun că bolnavii care ajung zilele acestea la spital au vârste cuprinse între 40 și 92 de ani și se prezintă cu forme tot mai grave, dar și cu alte boli asociate.

Total
0
Shares
Total
0
Share