Pagube de peste 2,4 milioane de lei în infrastructura din judeţ, provocate de precipitaţii - Focus Prima TV

Pagube de peste 2,4 milioane de lei în infrastructura din judeţ, provocate de precipitaţii

Fenomenele meteorologice înregistrate luna trecută în judeţul Tulcea au produs pagube în infrastructură de peste 2,4 milioane de lei, conform evaluării aprobate marţi de membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Potrivit unui comunicat de presă, fenomenele hidrometeorologice manifestate luna trecută, precipitaţii abundente, intensificările vântului, au produs inundaţii în comunele Văcăreni, Niculiţel, Hamcearca, Horia, IC Brătianu, Jijila, Luncaviţa şi Frecăţei, precum şi în oraşul Isaccea şi au afectat 35,83 de kilometri de străzi, 0,9 kilometri de drumuri agricole, un pod, 16 podeţe şi 14 case.

“Valoarea totală a pagubelor pentru lucrările de infrastructură, estimată de Comisia judeţeană, este de 2.449.287,000 lei. Sumele estimate de Comisia judeţeană pot fi solicitate şi alocate din fondul propriu al consiliilor locale, din fondul special pentru prevenirea şi combaterea efectelor calamităţilor naturale constituit la nivelul Consiliului Judeţean Tulcea, din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021 şi din programul ‘Lucrări în primă urgenţă’ derulat de Compania Naţională de Investiţii CNI”, se arată în comunicatul Prefecturii judeţului Tulcea.

De asemenea, membrii CJSU au adoptat o hotărâre prin care iau act de pagubele produse de precipitaţiile din perioada 20-23 iunie în stupinele din localitatea Balabancea, 111 familii de albine fiind pierderea înregistrată de un singur apicultor.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share