Pagube de sute de mii de euro, după incendiul din Suceava - Focus Prima TV

Pagube de sute de mii de euro, după incendiul din Suceava

Incendiul care a mistuit sâmbătă Palatul Administrativ din Suceava își arată forța prin dezastrul lăsat în urmă de la primul până la ultimul etaj. Sunt zeci de birouri îmbibate în apă, zeci de metri pătrați de tavan prăbușit, încăperi care trebuie renovate de la zero și pagube de sute de mii de euro doar la o primă estimare. Din păcate, tot mai multe voci acuză lucrările de mântuială făcute în această clădire de
patrimoniu.

Deși pompierii au reuști să stingă flăcările violente, cele o mie de tone de apă folosite pentru lichidarea incendiului au afectat mult încăperile Palatului Administrativ sucevean.

Dacă era văzut la timp, incendiul nu ar fi distrus atât de mult din clădirea de patrimoniu, cred pompierii. Cel care a sunat la 112 este un angajat al primăriei, care toaleta, la înălțime, niște copaci din apropiere. Însă și el a observat, din păcate, cu întârziere focul ce se propaga cu putere. Deja există specialiști care acuză faptul că în anul 2015 lucrările de renovare nu s-au făcut cum trebuie, dar nimeni nu a avut
îndrăzneala să spună atunci ceva.

Unele surse din anchetă spun că în documentele de renovare apărea lemnărie ignifugată. În realitate, lemnul folosit se pare că era unul banal.

Oficialitățile spun că cele mai importante documente ale Prefecturii și ale Consiliului Județean au fost salvate. Nu se cunosc, însă, detalii despre cele ce aparțineau Serviciului Român de Informații și celui de Telecomunicații Speciale.

Mai multe comisii de evaluare lucrează pentru a calcula suma totală a pierderilor. Birourile celor două instituții ce funcționau în incinta Palatului Administrativ au fost împărțite în alte cinci clădiri din oraș.

Total
0
Shares
Total
0
Share