Pană de curent cu pacient în operație - Focus Prima TV

Pană de curent cu pacient în operație

Două pene de curent în mai puțin de 24 de ore la Spitalul Colțea! Căderea de energie electrică de aseară a survenit chiar într-o operație. Iar cea de astazi, chiar în timpul filmării! Generatorul spitalului nu a asigurat tensiunea optimă, spune chirurgul care opera. Prin urmare aparatul de anestezie nu ar mai fi funcționat. Potrivit medicului, a fost nevoie ca pacientul să fie ventilat manual o jumătate de oră. Șefa secției ATI, precum și managerul spitalului neagă acuzațiile

Două ore și jumătate. Atât a durat marți pana de curent de la Spitalul Colțea, situat chiar la kilometrul zero al Capitalei. Energia electrică s-a întrerupt în jurul orei 17. Medicul Marian Stamate era în sala de operații, cu un bolnav de cancer pe masă. Generatorul spitalului a pornit automat.

Practic, medicul spune că pacientul a fost ventilat manual. Acuzațiile sunt respinse categoric, atât de managerul
spitalului, cât și de șefa Secției de Anestezie și Terapie Intensivă.

Doctorul Stamate afirmă că și generatorul are o problemă.

Managerul spitalul îl contrazice pe medic.

Generatorul nu poate alimenta însă cu energie elctrică tot spitalul.. Managerul spune că sunt asigurate zonele critice, precum Terapia Intensivă și sălile de operație. O altă pană de curent a apărut chiar în timpul filmării.

Un angajat al spitalului a reclamat situația la furnizorul de energie electrică.

Cel mai vechi spital din Capitală, Colțea a fost inaugurat în secolul al XVIII-lea. Ultima renovare a edificilui s-a încheiat acum trei ani. În 2020, 17.000 de pacienți au fost tratați aici.

Total
0
Shares
Total
0
Share