Pandemia a dublat divorțurile – Focus Prima TV

Pandemia a dublat divorțurile

Dragostea e oarbă, spune o expresie românească! Pandemia se pare că le-a pus însă multor femei și bărbați care și-au unit destinele ochelari de vedere! Și asta pentru că, spun specialiștii, îndrăgostiții au stat foarte mult timp împreună și au putut observa la partener toate defectele! De aici până la divorț …nu a fost cale lungă.

Numărul divorțurilor s-a dublat în 2020. Potrivit specialiștilor, dacă până la prima jumătate a anului 2019 aproximativ 50-60 de cupluri depuneau dosare de divorț, în aceeași perioadă a anului trecut numărul lor a trecut de 200. Motivele sunt multe: de la infidelitate, gelozie, până la faptul că oamenii își dau seamă de faptul că pur și simplu nu sunt compatibili unul cu celălalt.

Totuși, specialiștii spun că divorțurile au apărut, în cele mai multe cazuri, în familiile în care existau deja probleme. Este însă de recomandat ca separarea să se producă, acolo unde nu mai există nicio soluție salvatoare.

Nici în 2021 lucrurile nu par să meargă pe o pantă descendentă. Doar în București, de la începutul acestui an, zeci de cupluri au decis deja să divorțeze.

Totuși, sunt și români care contrazic statisticile și spun că timpul petrecut în pandemie a fost benefic vieții lor de cuplu.

În România, spun avocații, majoritatea cuplurilor ajung în instanță, pentru că nu reușesc să își rezolve problemele pe cale amiabilă, mai ales când este vorba și de custodia unui copil.

Total
0
Shares
Total
0
Share