Pandemia ar putea schimba tradiția mărțișorului – Focus Prima TV

Pandemia ar putea schimba tradiția mărțișorului

Deși comercianții s-au speriat de ordinul care ar interzice oferirea de mărțișoare în școli, ministrul educației vine cu vești bune. “Nu a fost transmisă nicio interdicție în acest sens. O floare sau un mărțișor nu sunt obiecte personale”, a spus Sorin Cîmpeanu. Ordinul comun venit de la oficialii din educație și sănătate spune că schimbul de obiecte în școli este strict interzis.

Este zarvă deja printre standurile de mărțișoare din centrele comerciale. Vânzătorii au tras însă o sperietură zdravănă. Simbolul primăverii ar putea să nu mai fie dăruit în școli anul acesta. Legea spune că primăvara lui 2021 ne va găsi fără schimburi de obiecte personale!

Artizanii ar resimți aceste abateri de la tradiții, direct în buzunar.

Clientii sunt totuși creativi și au tot felul de pretenții.

În Suceava însă, primarul îndeamnă oamenii să treacă peste tradiții.

Vești bune vin de la Ministrul Educatiei. Sorin Cîmpeanu a spus că simbolurile primăverii nu sunt obiecte personale, iar ministerul nu a transmis nicio interdicție pentru a fi oferite. Nici măcar ca titlu de recomandare.

Ministerul educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal. O floare nu este un obiect personal. Nici măcar un mărțișor nu consider că este un obiect personal.

Total
0
Shares
Total
0
Share