Pandemia ne-a lăsat fără calmante – Focus Prima TV

Pandemia ne-a lăsat fără calmante

Românii au golit în ultimele luni rafturile farmaciilor și au cerut în neștire medicamente care tratează depresia și anxietatea! De aproape 2 luni , unul dintre cele mai cunoscute astfel de medicamente nu se mai găsește deloc în farmacii. Autoritățile admit că există o problemă și spun că situația a apărut din
cauza producătorului comprimatelor. Compania Pfizer își concentrează acum toate resursele pe realizarea de vaccinuri anti-covid.

Agitați, nervoși, nesiguri, cu tulburări de somn, atacuri de panică sau anxietate, românii au cumpărat cantități uriașe de medicamente bază de Alprazolam. În acest moment, comprimatele ce conțin această substanță nu se mai găsesc în farmaciile din Capitală, iar situație este similară în multe zone din țară.

Medicamentul se eliberează doar pe baza rețetei medicale și este prescris de către medicii psihiatri, neurologi, psihologi sau medici de familie.

Emotional, pandemia a afectat întreg mapamondul. Unii și-au pierdut afacerile, alții au intrat în depresii puternice pentru că i-au pierdut pe cei dragi. Cel mai important lucru ,spun psihologii, este să nu luam medicamente după ureche, ci doar la îndemnul unui specialist.

Deocamdată nimeni nu poate estima cât va dura criza din farmacii, însă autoritățile dau asigurări că vor remedia situația în cel mai scurt timp posibil.

Total
2
Shares
Total
2
Share