Pandemia nu a afectat apetitul de distracție – Focus Prima TV

Pandemia nu a afectat apetitul de distracție

Valea Prahovei rămâne destinația favorită a românilor pentru Revelion chiar și în pandemie. Potrivit Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului, în stațiunile din Prahova, gradul de ocupare va fi de aproape 90 % . În zonă a nins în ultime zile, iar la Sinaia, stratul de zăpadă ajunge până la 100 de centimentri și se poate schia. Cei care au vrut o petrecere de Revelion “altfel” au ales ca destinaţie Delta
Dunării. Aici, tradiţionalele sarmale au fost detronate de preparetele din peşte. Oferta de cazare nu este la fel de bogată ca în alte zone, dar serviciile sunt ireproşabile. Cine a cautat tradiție, a ales Bucovina.

Una dintre cele mai căutate stațiuni anul acesta pentru petrecerea revelionului este Vatra Dornei, unde autoritățile spun că gradul de ocupare ajunge la 70 la sută. Pentru că stațiunea este în scenariul roșu, restaurantele pensiunilor vor functiona doar la 30 la sută din capacitate. Nu vor lipsi nici colindatorii si, chiar daca toate se vor intampla in cadru restrans, urarile vor fi la loc de cinste.

Surpriza vine din Maramureş, unde cel puţin în zona istorică, la Vişeu sau Breb, gradul de ocupare este de sută la sută. Mai mult, telefoanele suna incontinuu si romanii isi doresc sa rezerve pe ultima suta de metri camere.

Poiana Brașov, cea mai căutată stațiune montană, așteaptă turiștii ca în fiecare an, chiar dacă Revelionul va fi altfel din cauza pandemiei. Terasele s-au pregătit din timp, iar focul de tabără este pornit sa încălzească atmosfera. Restricțiile, însă, vor închide terasele la trecerea dintre ani, dar unii patroni au găsit soluții pentru a-și satisface clienții.

La Sinaia, turiștii sunt așteptați cu multă zăpadă, stratul fiind de 80-100 de centimetri, iar pârtiile sunt pregătite în Sinaia. Totuși singurul impediment este starea vremii, care împiedică momentan urcarea la cota 2000 cu ajutorul transportului pe cablu.

În județul Sibiu, la Păltiniș, turiștii au asaltat pârtiile de schi și așa va fi, spun ei, până în ultima zi a lui 2020.

Apoi, cei mai mulți se vor întoarce la casele lor. Există, însă, și turiști care au ales pensiunile din zonă pentru noaptea dintre ani.

Greu încercată în contextul pandemic, industria ospitalității din Delta Dunării găsește totuși soluții de supraviețuire. Resorturile din Sfântu Gheorghe, Sulina și Crișan așteaptă turiștii care vor să petreacă de Revelion în mijlocul naturii. Delta oferă oaspeților locații mai puțin aglomerate, mai puțin expuse și care să le garanteze toate condițiile de siguranță sanitară. Pe turiști îi așteaptă băi fierbinți și răsfăț la SPA, plimbări pe Dunăre, precum și mese pline ochi de bunătăți.

În Gorj, la Rânca, este deja aglomerație pe pârtii, iar turiștii unt pregătiți pentru trecerea în noul an. Distracția a atins cote maxime, dar oamenii respectă restricțiile impuse de autorități în pandemie.

Total
0
Shares
Total
0
Share