Pandemia și-a luat și un altfel de tribut. În lupta cu fake-news-urile despre Covid-19, guvernele lumii au pierdut încrederea oamenilor – Focus Prima TV

Pandemia și-a luat și un altfel de tribut. În lupta cu fake-news-urile despre Covid-19, guvernele lumii au pierdut încrederea oamenilor

Încrederea în guverne, cunoscuți oameni de afaceri și mass-media se prăbușește pe fondul modului în care sunt răspândite informațiile despre coronavirus și al unui sentiment larg constatat în rândul cetățenilor că sunt induși în eroare, sunt concluziile unui sondaj realizat la nivel global, citat de Reuters.

Barometrul Edelman Trust, care timp de două decenii a chestionat mii de oameni cu privire la încrederea lor în instituțiile de bază, a constatat că 57% dintre cetățeni cred că liderii guvernamentali, oamenii de afaceri cunoscuți și jurnaliștii răspândesc știri false sau exagerate.

În plus, sondajul a constatat o ezitare crescută cu privire la vaccinuri în rândul celor care se informează în special de pe rețelele sociale și a subliniat polarizarea politicii din Statele Unite.

“Asaltul violent de la Capitolul SUA de săptămâna trecută și faptul că doar o treime din oameni sunt dispuși să se vaccineze anti-Covid arată cât de mari sunt  pericolele dezinformării”, a declarat Richard Edelman, coordonatorul Edelman Trust.

Total
0
Shares
Total
0
Share