Papa Francisc scrie istoria – Focus Prima TV

Papa Francisc scrie istoria

În ultima zi a vizitei sale istorice în Irak, Papa Francisc a mers la Mosul, orașul aflat în ruine în urma războiului necruţător purtat cu Statul Islamic. Suveranul Pontif s-a rugat alături de credincioșii musulmani și creștini și le-a ascultat experiențele prin care au trecut în perioada în care ISIS stăpânea această zonă.

În această dimineață, Papa Francisc a ajuns în Irbil, unde a fost întâmpinat la aeroport de autoritățile religioase și civile ale regiunii autonome kurde din Irak.

A ajuns şi Mosul, unde Pontiful a lansat un apel pentru pace și s-a rugat pentru victimele răboiului cu Statul Islamic, chiar în mijlocul ruinelor a patru biserici creştine făcute una cu pământul.

A urmat o scurtă vizită într-o localitate care a reclădit special pentru vizita Papei o biserică arsă din temelii de luptărorii jihadişti ai Statului Islamic. Suveranul Pontif a rostit rugăciunea Angelus și a dat mâna cu oamenii veniţi să l salute.

Șefului Bisericii Catolice și-a încheiat vizita în Irak prin celebrarea Sfintei Liturghiipe stadionul din Irbil, în fața a zeci de mii de credincioși. Orașul a fost greu încercat de luptele care au marcat deceniile de după răsturnarea regimului lui Sadam Husein.

Total
0
Shares
Total
0
Share