Papa Francisc taie salariile cardinalilor din cauza pandemiei. Vaticanul estimează un deficit de 50 de milioane de euro – Focus Prima TV

Papa Francisc taie salariile cardinalilor din cauza pandemiei. Vaticanul estimează un deficit de 50 de milioane de euro

Papa Francisc a emis un decret prin care a cerut micşorarea salariilor cardinalilor cu 10% şi reducerea salariilor altor clerici, pentru a păstra toţi angajaţii. Angajaţii de rang inferior nu vor fi afectaţi de aceste măsuri.

Papa Francisc va micşora salariile cardinalilor cu 10%, începând cu 1 aprilie, în încercarea de a nu face concedieri, relatează BBC News citat de Mediafax. Un purtător de cuvânt al Vaticanului a declarat că angajaţii de rang inferior nu vor fi afectaţi de aceste măsuri.

„Pentru un viitor sustenabil din punct de vedere economic, mă văd nevoit să iau decizii drastice privind salariile angajaţilor”, se arată scrisoarea adresată de Papa Francisc.

Cardinalii care lucrează la Vatican beneficiază de salarii de aproximativ 4.000-5.000 de euro şi mulţi dintre ei trăiesc în apartamente pentru care plătesc un preţ preferenţial faţă de cel al pieţei, spre deosebire de lucrătorii din rangul inferior, precum cei din poliţie sau mentenanţă.

Total
0
Shares
Total
0
Share