Papa îndeamnă Ungaria să-și „deschidă brațele” față de toți oamenii, în contextul politicii anti-migraționiste a lui Viktor Orban - Focus Prima TV

Papa îndeamnă Ungaria să-și „deschidă brațele” față de toți oamenii, în contextul politicii anti-migraționiste a lui Viktor Orban

Papa Francisc a îndemnat Ungaria să-și „deschidă brațele către toată lumea” într-o aparentă critică voalată față de politicile anti-migraționiste ale lui Viktor Orban, la începutul vizitei de patru zile a Suveranului Pontif în Europa centrală.

„Sentimentul religios este seva acestei naţiuni atât de ataşată rădăcinilor sale”, a spus Suveranul Pontif în faţa unei imense mulţimi venite să-l aclame. „Dar crucea, plantată în pământ, în plus faţă de a invita să fim bine înrădăcinaţi, îşi ridică şi deschide braţele către toţi (…) Dorinţa mea este ca voi să fiţi astfel: ancoraţi şi deschişi, înrădăcinaţi şi respectuoşi”, a îndemnat Papa Francisc, înainte de a adresa binecuvântarea în limba maghiară ”Isten eltessen!”.

Suveranul Pontif, în vârstă de 84 de ani, venit la Budapesta într-o vizită fulger pentru a conduce slujba de încheiere a Congresului Euharistic, a transmis acest mesaj în timpul rugăciunii Angelus.

Totuşi, comunicatul transmis de Sfântul Scaun despre întâlnirea cu uşile închise pe care Papa Francisc a avut-o anterior timp de 40 de minute cu premierul ungar Viktor Orban şi cu preşedintele Janos Ader nu include migraţia printre temele discutate, conform Agerpres.

Total
0
Shares
Total
0
Share