Paradă faraonică la Cairo – Focus Prima TV

Paradă faraonică la Cairo

Imagini incredibile au fost filmate în timpul marii defilări a mumiilor din Egiptul din Antic. Parada de Aur a Faraonilor a avut loc în capitala Cairo, sub forma unei ceremonii grandioase și s-a desfășurat cu mult fast și momente artistice. 22 de mumii, dintre care 18 regi și patru regine, au fost transportate într-un nou muzeu, după mai bine de un secol.

Mii de oameni s-au adunat pentru a asista la procesiunea istorică a mumiilor vechilor conducători ai Egiptului. Acestea au fost transportate de la Muzeul Egiptean din Cairo, unde au fost expuse mai bine de un secol, la Muzeul Național al Civilizației Egiptene, pe un traseu de cinci kilometri.

Mumiile regale, cum au fost numite,au fost transportate în ordine cronologică, în care decorate în stil faronic şi cu
numele inscripţionat. În timpul paradei au fost desfășurati zeci de interpreți ai fanfarei, zeci de motocisliști, şi au fost trase salve de tun.

Parada a fost încheiată cu Ramses al II-lea, Faraonul care a domnit timp de 67 de ani.

Mumiile vor fi expuse la noul muzeu iar condiţiile de păstrare vor fi mai bune cu un control al temperaturii și al umidității net superioare. Ele vor fi prezentate individual alături de sarcofagele lor și vor fi însoțite de o biografie, într-un decor care va aminti de mormintele subterane ale regilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share