Paradă pe două roți - Focus Prima TV

Paradă pe două roți

Pe lângă celebrele parade de 1 decembrie, pentru românii pe care ziua națională i-a prins în aeroport, sau cu treabă prin marile orașe, s-au organizat și flash mob-uri inedite. La București, polițiștii și militarii au defilat și pe motociclete, iar la Timișoara, o asociaţie le-a adus un omagiu ostaşilor morţi pe frontul de luptă.

Chiar dacă erau pe picior de plecare, cei care s-au aflat la prima oră în aeroportul Otopeni au simți din plin emoția zilei naționale. S-au bucurat de un concert live, susținut de Fanfara Jandarmeriei Române. A fost interpretat Imnul Național, dar pasagerii s-au bucurat să asculte și melodii folclorice.

Cluburile moto din București s-au reunit pentru o defilare inedită. Pentru că vremea frumoasă le-a permis, au străbătut Capitala pe două roți.

La Timisoara, Asociatia Eugeniu de Savoya a vrut sa aduca un omagiu ostasilor romani cazuti in primul razboi mondial. Imbracati in uniforme de la inceputul secolului, voluntarii au aprins 103 candele, cate una pentru fiecare an care a trecut la Marea Unire

Au fost însă putini timisoreni care au venit sa vada trupele imbracate in uniformele din primul razboi mondial.

Uniformele purtate de voluntari, sunt identice cu cele pe care ofiţerii căzuţi în război le-au purtat la acea vreme.

Total
0
Shares
Total
0
Share