Părăsită de soțul intrat în patima alcoolului – Focus Prima TV

Părăsită de soțul intrat în patima alcoolului

Sărbătorile de iarnă și trecerea într-un an nou NU reprezintă un motiv de bucurie pentru toată lumea. Pentru mii de oameni sunt doar niște momente în plus în care se străduiesc să pună ceva pe masă. Este și cazul a două familii greu încercate din județul Botoșani. O mamă singură cu 11 copii și o alta a cărui fiu este grav bolnav nu pot avea tihnă de sărbători. Trăiesc de pe o zi pe alta și se gândesc cu groază că până la primăvară trebuie să facă rost de lemne pentru a încălzi camerele reci în care își duc traiul.

Cu doar câteva sute de lei pe lună din alocația celor mici, opt suflete se străduiesc să supraviețuiască într-o casă ce stă să se dărâme. Dorina a suferit mult după ce soțul ei a dat toate bunurile din casă pentru a-și alimenta patima băuturii, după care a plecat și a lăsat-o singură, să îi îngrijească pe 7 din cei 11 copii. Ceilalți sunt mari, la casele lor, însă nu câștigă suficient încât să îi poată ajuta și pe frații mai mici.

Sărbătorile i-au găsit la fel cum au trăit în ultimii câțiva ani: neajutorați. Ar fi atât de multe de care ar avea nevoie, însă, spun ei, nici măcar o minune nu le-ar mai putea aduce un trai mai bun.

Copiii nici nu îndrăznesc să spere la școala online. Reușesc să învețe doar de pe fișele pe care le aduc ocazional profesorii acasă. Dacă unii copii în cer moșului telefoane scumpe, alții…

Au vise mărețe. Își doresc să ajungă oameni respectați însă când realizează că nu sunt posibilități, totul li se dărâmă în fața ochilor.

Nici în cazul familiei Nechifor situația nu este una mai bună. Angela muncește și ea cu ziua prin sat pentru a-i putea cumpăra fiului ei medicamente.

Alături de cel de-al doilea copil locuiesc toți într-o singură cameră, pe care o încălzesc cu lemne cumpărate de vecini.

Angela ar vrea să lucreze orice, oriunde, însă, spune ea, nimeni nu o primește să se angajeze, chiar și văzând cât este de necăjită. În plus, dacă ar pleca mult timp de acasă, viața fiului cel mic ar fi pusă în pericol, din cauza bolii pe care o are.

Îi este teamă că, odată cu vârsta, o va lovi boala și nu va fi primită la spital.

Singurul ajutor pe care l-au primit aceste familii de sărbători a fost din partea unei asociații. Dar dacă vrei să te aflii printre cei care le întind o mână celor două familii, ne poți contacta la credeinbine@primatv.ro.

Total
0
Shares
Total
0
Share