Parcul fantomă din Capitală - Focus Prima TV

Parcul fantomă din Capitală

Curățenia de amploare din Parcul Cișmigiu, de acum o lună, cu zeci de angajați, împreună cu primarul general Nicușor Dan pare să fi fost doar un exercițiu de imagine. Cel mai important loc de promenadă de altădată al bucureștenilor arată în continuare deplorabil. Mizeria domnește pretutindeni.

Zeci de angajați curățau de zor Parcul Cișmigiu în urmă cu o lună, sub privirile edilului Nicușor Dan. Muncitorii lipseau astăzi. Parcul pare mai curat, însă problemele persistă. După ce parchezi mașina și o iei la pas, de cum intri în parc găsești găuri în trotuar sau în gardul din beton, pietre cubice lipsă, garduri rupte, gunoaie de tot felul, păsări moarte, copaci căzuți sau bănci murdare.

Atracțiile de odinioară nici nu mai pot fi admirate de trecători. De pildă, Izvorul Sissi Stefanidi – locul pe care este
amplasată statuia care a aparținut familiei Stefanidi și a fost donată primăriei după moartea fiicei lor, este delimitat de un gard și acoperit cu pânză. Scrie că e șantier în desfășurare, doar că nu lucrează nimeni.
Abia găsești un izvor din care să mai curgă apa. Și când găsești, trebuie să ai curaj ca să te apropii. Sunt înconjurate de gunoaie, iar gropile și treptele lipsă pot fi adevărate pericole.

Păsările fac cea mai mare mizerie – excrementele sunt peste tot.

Parcul Cișmigiu se întinde pe 16 hectare și este situat vizavi de Primaria Capitalei.

Total
0
Shares
Total
0
Share