Părinții vor învățământ privat pentru copii - Focus Prima TV

Părinții vor învățământ privat pentru copii

Sunt peste 30.000 de copii numai în București care învață în scoli și licee particulare. Pandemia, slaba pregătire a profesorilor, dar și ultimele cazuri de violență din școlile de stat s-au numărat printre motivele care i-au făcut pe părinți să-și trimită copiii la învățământul privat. Însă sumele pe care le au de plătit sunt pe măsură.

Și la nivel de grădiniță situația este similară. Numai în Capitală sunt 168 de grădinițe private cu peste 11.000 de copii înscriși. Iar pandemia este unul dintre motivele care au dus la o creștere semnificativă a numărului de preșcolari și elevi înmatriculați în sistemul particular.

În 2015 s-a decis finanțarea învățământului privat cu resurse de la bugetul de stat. Asta a crescut si mai mult nivelul actului educativ. Iar unde oferta este bogată, cererea este pe măsură. Nu doar dotările din școlile private îi atrag pe părinti. Multi spun că și profesorii sunt mult mai implicați și motivați.

De altfel, un studiu arată că peste jumătate dintre romani consideră slaba pregătire a unor profesori drept o problemă principală a sistemului de educație. De asemenea, 45% dintre ei au vorbit despre abandonul școlar și 41% despree lipsa de disciplină a elevilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share