Parlament/ Bugetul Ministerului Culturii - aviz favorabil în comisiile de specialiate - Focus Prima TV

Parlament/ Bugetul Ministerului Culturii – aviz favorabil în comisiile de specialiate

Bugetul Ministerului Culturii a fost avizat favorabil, joi, în comisiile de specialitate ale Parlamentului, cu 12 voturi “pentru” şi 7 “împotrivă”.

Bugetul propus este de 935.079.000 de lei, reprezentând o creştere de 11,71% faţă de cel de anul trecut, după cum a precizat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

El a vorbit, în comisiile reunite, despre schema de ajutor de stat pentru sectorul cultural, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2.

“Această schemă de ajutor de stat a generat polemici intense (…) şi de aceea lucrurile au fost tărăgănate, fiindcă au fost consultări repetate. (…) Suntem în continuare în căutarea unei variante optime”, a afirmat Gheorghiu. Ministrul a explicat că respectiva schemă de ajutor este în continuare în dezbatere publică. “Nu s-a ajuns la o concluzie care să mulţumească pe toată lumea”, a spus el.

În cadrul dezbaterilor, ministrul Culturii a vorbit şi despre situaţia de la Institutul Cultural Român.

“Dacă m-aţi întrebat ce opinie am eu legat de ICR, cu siguranţă Ministerul Culturii trebuie să aibă un cuvânt de spus în ceea ce priveşte activitatea ICR, pentru că această activitate a creat din ce în ce mai multe nemulţumiri şi discuţii de-a lungul timpului, transformându-se într-o sursă de sinecuri şi fiind mai puţin un organism dedicat promovării culturii şi identităţii româneşti peste tot în lume, lucru pe care ar trebui să îl facă mult mai intens. Sigur că şi eu văd oportună trecerea acestei instituţii în subordinea Guvernului, dar, dacă vorbim de ICR, sigur că vorbim şi de diplomaţie culturală şi aici cu siguranţă Ministerul Afacerilor Externe trebuie să aibă un rol extrem de important, aşadar nu putem vorbi doar de Ministerul Culturii”, a spus Bogdan Gheorghiu.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share